DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ

DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ

Milyos Otel konumu ile Toros dağlarının eteklerinde bulunduğundan doğa yürüyüşleri için oldukça uygundur. Bölgede, Kocaaliler Beldesi ve Kızılseki köyünde bulunan doğal yörük yolları sizler için doğal yürüyüş yolları sunmaktadır. Antalya şehir merkezine yakın konumu ile hafta sonları birçok doğa sever ve yürüyüşcüler bu rotaları kullanmaktadır. Özellikle Milyos Antik Şehrinden Antalya manzarasını seyretmek için bile birçok ziyaretçi gelmektedir. Antalya ve yakın illerde bulunan Yürüyüş Grupları, Trekkking grupları, Haftasonu Arkadaş Toplantıları veya İzci grupları için vazgeçilmez bir deneyim olacaktır.

Trekking ve Hiking en kısa anlamıyla doğa yürüyüşü demektir.
Trekking daha uzun bir gece konaklamalı doğa yürüyüşü anlamındadır. Hiking ise günübirlik doğa yürüyüşü anlamına gelir. Daha çok dağlık bölgelerde ve ormanlarda yapılmaktadırlar. Trekking, bir ekip çalışması olarak gerçekleştirilir ve ekibin başı, yani rehber ekibi yönetir, Rehber ekibi kendi belirlediği rotada yürütür ve doğa yürüyüşünü tamamlar. Rehberin görevlerinden biride ekibi tehlikelere karşı uyarmaktır. Çünkü trekking, doğası itibariyle çeşitli tehlikeler içerebilmektedir. Arazinin yapısı ya da doğada yaşayan hayvanlar, yaşanabilecek olan tehlikelere verilebilecek örneklerdir.

Doğa Yürüyüşünün Temel Kuralları:
Trekkingin ana noktası takım düzenini sağlamaktır. Bu sıra tek bir satırda gerçekleşir. Rehberin yürüyüş rotasının belirlenmesi, yürüyüşün hızının ayarlanması, molanın süresi ve sıklığının seçilmesi, yürüyüş sırasında alınacak önlemlerin belirlenmesi gibi görevleri vardır. Rehber deneyimli bir yürüteç seçer. Bu kişiye artçı sarsıntı denir. Artçı sarsıntı çağrılan kişinin görevi, yürüyüşün sonunda takım başına yürüyüşteki molaları anlatmak veya bu kopmaları düzeltmektir. Tek bir hatta yürümenin doğada birçok avantajı vardır. Bu tür yürüyüş, ekip içinde daha iyi uyum ve hız sağlar. Bunların faydaları, enerjinin daha düzenli kullanılmasıdır. İyi bir tek sıra yürüyüş, uzun yürüyüşlerin en önemli noktalarından biridir.
Trekking sırasında ekip içinde belli iletişim kuralları vardır. Ekip içindeki iletişim, rastgele bağırarak değil, kişinin önünde ya da arkasından birine söylemesi gereken şeyi söylemesi ile gerçekleşir. Dallara çarpma, düşen taş ve dar yollar tehlikesinde yürüyüşçüler aralarındaki mesafeye dikkat etmelidir. 

Doğa içinde yürüyüşte yanınıza bulundurmanız gerekenler:
*Sırt çantası.
* Mevsim şartlarına göre şapka, bere veya atkı.
* Islak ayaklara rağmen yedek çorap.
* Yağmurluk
* En az 1 litre su.
* Molalarda kullanılacak yiyecek. Çikolata tarzı besinler kuru meyvelerdir (badem, kuru üzüm, incir vb.)
* Temel yardımı sağlamak için ilk yardım malzemeleri.
* Defter, kalem, düdük, kibrit, Bıçak ve el feneri.
Hemen Ara WhatsApp